Om oss

Gården är en klassisk skånelänga från slutet av 1600 talet och har varit en gammal rusthållargård, som innebar att där ägaren höll med soldat och häst åt kungen i händelse av krig och var på så sätt skattebefriad. Vårt boningshus är byggt 1900. Gården stod i slutet av 1900 talet övergivet och förföll, rustades upp 2001 till var det är i dag. Gården bredvid och Sköllen har sen länge kallas för Sköllagårdarna.

Vi som driver Sköllen är Kristin och Gustaf och ni kommer även möta våra barn, Elicia och lilla Klara. På gården finns även två katter som heter Simba och Kissen och vår hund Bamse.

Vi är en familj som driver detta med kärlek och strävar efter att ni ska få den bästa upplevelsen hos oss.

Gustaf är uppvuxen Kolmården, med Kolmårdsskogarna och närheten till Bråviken , hans morfar är från Vitemölla och han har spenderat sin barndoms somrar på Österlen. När vår äldsta dotter Elicia föddes så ville han visa Kristin Österlen. Kristin blev kär direkt i naturen och lugnet. Vi som familj började också spendera våra somrar här på Österlen, vi förlovades oss på Brösarps norra backar och vi gifte oss i Vitaby kyrka. Vi började märka att varje gång vi skulle åka hemåt till Kolmården så blev vi låg i sinnet. Direkt när vi kom hem planerade vi inför nästa sommar och längtan ner till Österlen var enorm. Vi började sakta men säkert drömma om hur ett liv här nere skulle se ut. Vi ville försöka bryta ekorrhjulet och hitta nya vägar.

Gustaf jobbade i Norrköping på en webbyrå och Kristin som kurator på en skola. Att driva ett B&B fanns nog inte i tanken, men när Sköllen blev till salu så var det så självklart. Så vi sålde vi vår nybyggda villa och började planera en flytt och en total livsförändring och vi har inte ångrat oss en sekund. Vårt motto genom denna resa är att man ska leva sitt liv inte överleva det.

Mer om vår resa kan ni läsa i Österlenmagasinet,  här .

Tack för ni väljer att bo hos oss på Sköllengården

Lyssna på oss när vi gästar Österlenpodden