Upplev Österlen på ett helt nytt sätt, bo hos oss på Sköllengården i en fantastisk miljö och testa SUP.

Välkommen till oss och lugnet på Sköllengården, vaknar upp med havsutsikten, du avnjuter frukost i vår underbara frukostsal. Efter frukosten blir ni hämtade med bil/buss för att starta en dag med SUP.

Kontakta oss för bokning och pris

Vad är SUP? SUP står för Stand Up Paddleboarding. Det innebär att man står upp på en stor surfbräda och paddlar med en enbladig paddel. Det är gammal form av surfing som fick renässans när surfinstruktörer insåg fördelarna med att man, genom att få ett högre blickfång, kunna överblicka en grupp elever och att på långt håll kunna se inkommande vågor.

Vi samarbetar med Sup Österlen som har haft tre fina år med kursdeltagare ifrån flera länder, organisationer och företag I alla åldrar (8-76år). Målet är att locka ut så många som möjligt på havet här på Österlen – på ett så hållbart, säkert och nyttigt vis som möjligt. Sup Österlen har som mål att alla deltagare skall få uppleva Österlens kuststräcka utifrån ett perspektiv som dom aldrig gjort – stående med egen balans och egna paddeltag färdas på ett stillsamt och tyst sätt. Det skall vara ett äventyr i symbios med natur, kropp och sinnen. Kurser, långfärder och event skall planeras efter väder och havets förhållande. Men också så att fotavtrycket/produktionen av verksamheten skall vara så litet som möjligt. Närheten till havet kommer förhoppningsvis göra deltagare mer mottagliga för all den information vi får om den miljöpåverkan som drabbar Östersjön och alla andra hav I värden. Alla deltagare skall efter en dag med Sup Österlen känna sig tryggare och säkrare på havet. Sup Österlen ger dem kunskap om strömmar, vind och vågor som de kan använda sig av resten av livet.