Beställning och avbokning
Avbeställning ska ske senast kl. 12.00, 3 dagar innan ankomstdagen. Avboka på 0414-411 447 eller mail till bokning@skollengarden.se. Uteblir ni utan avbeställning eller avbeställer senare än kl. 12.00, 3 dagar innan ankomstdag får ni betala för ett dygn. Måste ni under er vistelse korta ner tiden och vi inte kan fylla rummet med en ny gäst görs ingen återbetalning på de dagar ni inte utnyttjar rummet. Om ni vid ankomst vill uppgradera till ett annat rum, vid mån om plats så tillkommer en städavgift på 800 kr och mellanskillnaden för det andra rummet.

Har ni husdjur och har bokat ett rum där vi inte tillåter husdjur och vi har inget husdjursrum ledigt, måste vi tyvärr hänvisa er till ett annat boende och ni måste betala för en natt. Det är ert ansvar att dubbelkolla att ni har bokat ett husdjursvänligt rum/lgh.
Särskilda villkor gäller gruppbokning/paket och arrangemang, se nedan.

Ankomst och avresa
Incheckning sker mellan kl. 16.00-18.00 vid ankomstdagen. Utcheckning sker senast kl.11.00.
Kommer ni efter klockan 18.00 slå oss en signal innan så vi vet att ni är på väg och håller rummet för din räkning. Vid oanmäld sen ankomst ställs rummet till förfogande för bokning igen. Sen incheckning under högsäsong tillkommer en avgift på 300 kr.
Avresa innan period som bokningen avser debiteras med fullt rumspris för återstående dagar.

Betalning
Huvudregeln är att du betalar vid incheckning. Vi tar VISA och MasterCard. Vid sen incheckning och vi är sätter nyckeln i dörren får du betala innan ankomst.

Barn
Vi välkomnar barn från 0-2 år som sover mellan föräldrar i sängen, äldre barn så hänvisar vi till familjerum eller lägenhet Stallet. Spjälsäng finns att låna i mån om tillgång. Vi har inte extrasängar.
Våra rum är godkända för de antal personer som står i rumsbeskrivning, Tex lägenhet är till för 4 personer det är inräknat med barn, de är alltså inte godkända för 4 vuxna och 2 barn. Vi har rätt att neka incheckning vid ankomst om ni är för många pga brandsäkerhet och tillstånd.

Frukost
Har du särskilda önskemål, som tex. gluten eller laktosintolerans är det bra om du informerar oss vid bokningstillfället. I priset när ni bokar våra lägenheter ingår inte frukost, men går att köpa till.
I vår lägenheter Stallet vill vi att ni diskar efter er och tar med sopor vid utcheckning.

Frukost vuxen, 150 kr/dag
Frukost barn(under 12år), 50kr/dag

Husdjur
Husdjur tillåts i ett av vårt dubbelrum(rum 7 och 6 ,) samt vår lägenhet Stallet. Extra avgift 200 kr per husdjur. Husdjur får vistas i vår lounge i vår huvudbyggnad. Husdjur får inte sova i våra sängar..

Dina skyldigheter
Ni måste vårda rummet väl. Följa de regler och anvisningar som gäller hos oss. Ni ansvarar själva för eventuella skador på fastigheten och dess inventarier som uppkommit genom någon i ert sällskap varit vårdslös. Alla våra rum är rökfria. Vid överträdelse av rökförbud har vi rätt att debitera för eventuella extra tvätt kostnader. Rökning är endast tillåten utomhus. Ni har ett eget ansvar för värdesaker på rummet.

Övrigt
Ett rum är anpassat för att underlätta för gäster med funktionsnedsättningar. Rullstolsramp finns till hotellets entré.

Särskilda villkor vid gruppbokning/paket och arrangemang
Med gruppbokning menas bokning av fler än 3 rum vid bokningstillfället.
Med paket/arrangemang menas sambokning av aktivitet/mat i kombination med eller utan boende.
Exempelvis konferens eller hyra av endast lokal.
Beställaren är också betalningsskyldig för arrangemanget.

Avbeställning och utebliven ankomst (gäller gruppbokningar/paket och arrangemang)
Avbeställning ska ske skriftligen senast 30 dagar innan ankomstdagen. Avbeställningen senare än 30 dagar innan ankomstdag debiterar vi 50% av hela beställningens värde/överenskommet pris fram till en vecka innan. Avbeställning sista 7 dagarna innan ankomstdag debiterar vi fullt pris.

Gruppbokning Restaurang

När ni bokar ett event i restaurangen så meddelar ni två veckor innan hur många ni blir om det på ankomst dagen visar sig att ni är färre så betalar ni ändå för de som föll bort.

Betalning (gäller gruppbokningar/paket och arrangemang)
I samband med bokning betalas en depositionsavgift 15% som räknas av från totalpriset.
Resterande del betalas in senast 7 dagar innan arrangemanget ska äga rum.