I detta första inlägg vill vi berätta lite om hur det kommer sig att vi valt att göra den stora ändring och faktist våga förverkliga en dröm. 

För fem år sedan, 2013 i november, föddes vår äldsta dotter Elicia. Sommaren efter det tog vi upp en gammal tradition, som Gustafs släkt bevarat sedan han var liten, nämligen att fira semester på Österlen.

Gustafs morfar är från Vitemölla. Alla härliga minnen och upplevelser som Gustaf haft under sin barndom på Österlen ville han nu föra över till våra barn. Vi har nu spenderat varje sommar nere på Österlen och vi har även gift oss i Vitaby kyrka 2016. Vi har alltid känt ett sådant lugn när vi är nere och en tomhet när vi har åkt hem, så för två år sedan växte tanken. Tänk om vi skulle flytta ner? Vi började drömma och fantisera om ett liv här nere, men vågade inte riktigt full ut.  Vi kände oss inte redo mentalt att släppa vardagen hemma i Kolmården.  Sen kom kom känslan och saknaden blev så stor av Österlen , vi måste våga testa något annat och skapa en annan vardag. Vi tänkte, vi lever bara en gång och vi måste våga. Man ska leva sitt liv inte överleva det, blev ett mantra.

Så nu är vi här och testar att leva vår dröm.

Läs mer på Österlenmagasinet