Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Författarbesök Skillingedagarna

oktober 12 @ 14:00 16:00

Beskrivning

Vi på Sköllengården Gårdshotell bjuder in er på ett unikt samtal med författaren Mary Rhedin och hennes bok Mitt Vita liv och adoption.

Start 14.00

Ämnet adoption är aktuellt och har debatterats flitigt sedan 2018 när SVT rapporterade misstankar om stulna barn från Chile som adopterats till Sverige. Just nu pågår en utredning om adoptionsverksamheten i Sverige från 1960-talet och fram till idag. Detta är frågor som engagerat mig i hela mitt liv och som är del av mig och min historia. Som adopterad från Indien kom jag till Sverige som ettåring. I den här boken gräver jag i den historia som är min och belyser samhällets normer och sätt att se på adoption, rasism och utanförskap.

Med denna bok vill jag

främst uppmana till eftertanke och

reflektion. Men jag har också en

önskan att stärka andra

adopterade som kan känna igen sig, få

stöd och känna samhörighet. Bokens

centrala frågor är existentiella – de

handlar i grunden om rätten till sitt

Mary Rhedin är socionom, bosatt i Göteborg och mamma till två pojkar. 1973 adopterades hon som ettåring från Chennai, Indien och är uppvuxen i en svensk familj strax utanför Göteborg. Nu gör hon upp med sin egen livshistoria och den bild av adoption som generellt setts som enbart ”god”, i boken ”Mitt Vita Liv”. Boken är en självbiografi med inslag av fakta. Den handlar om hur det varit att växa upp i Sverige som adopterad från Indien och om Marys många resor till Indien i syfte att söka sina rötter.