Konstutställning på Österlen

Under säsongen 2021 är vi på Sköllengården stolta att berätta att konstnären Jenny Lind kommer ställa ut sina verk på Sköllengården.

Hennes akvareller kommer finnas till försäljning med start från påsk och framåt.

Öppettider

Maj : Varje onsdag, torsdag och lördag 11-15

Juni, Juli Augusti : Från v 25 alla dagar mellan 12- 15

Presentation

Hej mitt namn är Jenny Lind och jag är född och uppvuxen här på Österlen.

Jag har alltid tyckt om att måla och var aktiv som ung men precis som för många andra kom livet emellan och penseln hamnade på hyllan. Och där låg den fram till en dag för ganska exakt 1,5 år sedan när allting stannade upp, covid-19 hade kommit till Österlen. Helt plötsligt hade jag tid till annat och efter ett inspirerande samtal med en god vän fattade jag åter penseln.

Efter den dagen har måleriet åter en given plats i min vardag och jag målar så fort tillfälle och inspiration infinner sig, och jag blir alldeles varm inombords när jag ser hur färgen flödar över pappret.

I många av mina målningar låter jag slumpen avgöra vad motivet blir och jag tror att kärnan i mitt måleri kan sammanfattas med följande citat.

“Du behöver inte alltid ha en plan. Ibland behöver du bara andas, släppa taget och ha tillit, och se vart det leder dig”. (Okänd).

Jag har medvetet valt att inte namnge mina målningar då jag tycker att det är av stor vikt att du som betraktare själv kan lägga in din tolkning i bilden.

Avslutningsvis önskar jag av hela mitt hjärta att mina målningar ska förmedla en känsla av rofylldhet och att den ska ge tillfälle till reflektion hos dig som betraktare.

JENNY LIND

www.artbylind.webnode.se

https://www.instagram.com/art.by.lind/